Pitihän sitä käydä lumeainekaupassa (apteekissa) rohtoja hakemassa. Valkovaseliinia on taas täysi tuubi, kelpaa sillä rasvailla paikkoja (kainalot, nivuset, paidankaulukset ja varpaat). Vaihtoehdoksi katselin myös compeedin rakonestopuikkoa, nestelaastareita yms. tuotteita, mutta vanhan tutun valitsin. Ja ostin minä juu jotain allergianenäsumutettakin.

Mielenkiintoisin heräteostos oli Natriumkloridipillerit (NaCl - tavallinen ruokasuola). Sellainen 100 pillerin (500 mg NaCl/pilleri) purkki maksoi 8,56 eur. Pikaisesti laskemalla tästä tule suolakilon hinnaksi 171,4 eur eli kilo suolaa maksaa tässä muodossa yli 1000 mummonmarkkaa. Viereisessä Citymarketissa kilo jodipitoista Pirkkasuolaa maksaa 0,59 eur/kg. Eli apteekissa suola on yli 290 kertaa kalliimpaa kuin ruokakaupassa - elämä on.

Toisaalta puhutaan, että esim. ultrajuoksussa voidaan suolan lähteenä käyttää vaikka perunalastuja. Finelin mukaan perunalastussa on 1,4 % suolaa. Jotta saadaan kilo suolaa tarvitaan reilut 70 kg perunalastuja. Jos perunalastut maksavat n. 10 eur/kg niin suolan hinnaksi tulisi 700 eur/kg. No - perunalastujen mukana saadaan toki myös hiilihydraatteja. Lastun painosta puolet on hiilihydraattia. Sekä suolan, että hiilihydraatin tarve tulisi kutakuinkin täytettyä maratonjuoksussa, jos söisi 100 g perunalastuja tunnissa (=53 g hh ja 1,4 g suolaa). Tosin mukana tulevasta rasvasta (33 g) ei taida olla mitään iloa, mutta proteiinista tuskin on haittaa (5 g).