Törmäsin tämmöseen mielenkiintoiseen kapistukseen. 

 

 eZ430-Chronos Wireless Watch Development Tool

 

 Kyseessä ei ole mikään valmis tuote vaan Texas Instrumentsin kehitysalusta, jolle osaava kaveri voi itse tehdä softaa.

Sikäli kun manuaalia ymmärsin niin siinä on jonkinlainen softa myös valmiina. Laitteen manuska täällä:

eZ430-Chronos Development Tool User's Guide

Laitteesta löytyy tukku erilaisia antureita:

  • 3-akselinen kiihtyvyysanturi
  • paineanturi
  • pariston jänniteanturi
  • lämpötila-anturi

Tiedonsiirto tapahtuu langattomasti. Mukana tulee tarvittavat USB palikat PC:hen kytkettäväksi. Paketin mukana tulevalla softalla voi mm. ohjata tietokoneen hiirtä kelloa kallistelemalla, jolloin napit toimivat painikkeina. Napeille voi ohjelmoida valmiina tulevan softan avulla haluamiaan tietokoneen näppäintoimintoja, valmiina taitaa olla toiminto, jolla voi ohjata Power Point ohjelmaa.

Laitteella on myös kyvykkyys mitata sykettä ja kuljettua matkaa. Mutta nämä toiminnot vaativat erillisen (ei tule paketin mukana) rintapannan. Tällä hetkellä markkinoilla on panta, jossa ei matkan ja nopeuden mittaamiseen tarvittavaa kiihtyvyysanturia ole. Mutta sykkeen mittaaminen pitäisi olla mahdollista. Vekkulia noissa pannoissa on, että perusmallin sanotaan lähettävän dataa 10 m päähän ja kehittyneemmän version kantama voi olla 400 m. Sykepannoista lisää:

http://www.bm-innovations.com/index.php/ez430-chronos

Vuonna 2010 on lupailtu markkinoille myös fillarianturia. Esimerkiksi GPS lisälaitteesta ei ole mitään ennusteita näkynyt, mutta kait sekin on mahdollinen kunhan vain sopivalla protokollalla kommunikoiva olisi.

Sovelluskehittäjiä varten paketin mukana tulee PC softa sekä USB lähetin, jolla voidaan lähettää simuloitua syke- ja matkadataa.

Mikään super älykäs tuo laitteen softaversio ei ole, mutta ilmeisesti jollain kikkailulla laite saadaan muutettua dataloggeriksi eli tallentamaan sen mittaamia tietoja (aikaa, lämpötilaa, korkeutta ja sykettä). Tiedot saa laitteesta ulos Excelin ymmärtämässä .CVS muodossa. (Joskus saa kyllä Excelin kanssa hieman säätää, että se ymmärtää cvs tiedoston merkinnät oikein.)

Minähän en ole mikään koodaaja. Niinpä miksi minua tämä härveli kiinnostaa?

Lähinnä kait tämän kitin hinta tekee siitä mielenkiintoisen. eZ430-Chronos maksaa vain 49 USD ja 16 USD postikilut päälle. Ainaskin vielä tänään sai tästä hinnasta vielä 24 USD alennusta koodilla MCU2009-06, jolloin lähetyskuluineen hintaa jää 41 USD, joka nykykurssilla on alle 30 EUR. Hinta on niin matala, että siitä ei mene arvonlisäveroakaan. Ilman tuota lisäalennusta hinta on siinä hilkulla, että meneekö laitteesta myös ALV. Pieni mutka matkassa on se, että värkki on vasta ennakkomyynnissä ja toimitukset alkavat nykyarvion mukaan 14.12.2009, koskahan lie oikeasti. Mutta anyway minä siis laittelin tuollaisen tilaukseen.

... ja pitihän minun toki myös se sykepanta tilata. Pistin tilaukseen perusmallin BM-CS5SR-EU (myös eZ430:n otin EU versiona, 868 MHz). Sille tuli hintaa 49 EUR + 8 EUR postikuluja.

Kaikkea hölmöä sitä tulee hankittua. Toivottavasti saapuvat joskus, sekin olisi jo hyvä. Vielä parempi olisi, jos edes manuaalin selittämiä toimintoja pääsisi kokeilemaan.

Linkkejä:

Kattavaa dokumentaatiota

Wiki

eZ430-Chronos kauppa

Sykeanturikauppa

TI community

Omat sykepantakuvat