Sää oli eilen mitä mainioin, melko aurinkoinen 20... 18 °C. Reitti kulki pienehköillä sorateillä, pikitietä oli pari kilometriä. Mäkiä riitti, aluksi tuntui ettei alamäkiä ei ole ollenkaan, mutta tuli siellä niitäkin.

Likimain pläänin mukaisen hölkän sain kasaan, ainakin ensimmäisen kympin osalta. Sain pidettyä sykettä 160 alla ylämäissäkin. Meitä oli kolmen juoksijan porukka, joka pompotteli matkaa melko lähekkäin muttei ihan nipussa kuitenkaan. Kääntöpaikalla havaitsi, että likimain jumbosijasta taistellaan, meidän takana tuli vain yksi juoksija. Melko mäkisellä reitillä oli kaikilla aikas erilainen tapa juosta. Nainen otti ylämäet lunkisti mutta rullaili alamäet ketterästi, mies puski tehokkaammin ylämäet ja otti alamäet rauhallisemmin, oma juoksuni oli jotain edellisten väliltä. Itse olin porukan keulilla n. 5 - 11 km välin. Kympin jälkeen kolmikko tiivistyi ja taisin siinä sitten itsekin hieman nostaa vauhtia askeläänien voimistuessa takaa, ainakin sykkeet nousivat 160 rajoittimen yli. Nainen rullaili kevyesti ohi jossain pidemmässä alamäessä ja porukan vauhti taisi hieman nousta. Kun syke oli jo muutenkin yli rajoittimen niin mitä sitä enää turhia jarruttelemaan. Lopun pikitiepätkällä oli pientä vastatuulta, jolloin minulle tarjottiin veturin paikkaa tuulen suojaksi. Kun ihan kaikki ei ollut vielä pelissä niin en ehdotuksesta kieltäytynyt. Oli pientä arpomista reitistä, meinasin poiketa pikitieltä liian aikaisin, mutta ilman lisälenkkiä jatkettiin kuitenkin oikeaa reittiä. Lenkin tiedot:

14,7 km, 156, 1:14:46, 5:05 min/km, 86 max%

Hieman tuntuu, että mahtoiko reitti olla ihan täyttä viittätoista kilsaa, mutta eipä sillä nyt niin väliä. Lähinnä tuohon kilometriaikaan täytyy suhtautua hieman varauksella. Ensimmäinen kymppi kulki mittarin (Suunto t6 footpod) mukaan n. 5:10 - 5:15 vauhdilla ja viimeinen vitonen n. 4.50 - 4:55 vauhdilla. Suunto t6 näytti kokonaismatkaksi 14,72 km. Mukanani oli myös GPS-mittaus, jolla sain matkaksi 15,32 km. GPS-mokkula oli aika huonossa paikassa juoksutrikoiden takataskussa ja sen mittauksessa on varmasti virhettä, olkahihna unohtui kotiin. Alkumatkassa GPS piippaili melko samaan tahtiin footpodin näyttämän matkan kanssa, mutta synkkaus muuttui puolivälin paikkeilla, kun tehtiin U-käännös. GPS tuskin näki enää samoja satelliitteja, joihin oli ollut kiinnittynyt ennen kääntymistä.

Jalat toimivat juoksussa ihan hyvin. Viimeisellä kilometrillä vauhdin nosto tuntui hieman oikeassa polvessa. Ikävämmältä tuo polvi on tuntunut nyt lenkin jälkeen. Tuntuu aika ikävältä näin seuraavanakin päivänä. Mutta ainakin tähän asti lepo on siihen auttanut. Tosin eipä tätä hieman ikävää kipua ole ollut kun vasta tällä viikolla eli sen luonteesta ei ole ihan täyttä ymmärrystä. Hengityksen kanssa oli pientä häikkää jotenkin tuntui, että joku kanittaa.

Ihan mukava juoksutapahtuma ja hyvä treeni. Tässä vielä gps-jälki:

http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=334910

Mittauksen käynnistin hyvissä ajoin, siksi hidas ensimmäinen kilometri. Loppupuolella näkyy olevan hieman ylivauhtistakin kilometrejä, tuskin ihan 3:30 vauhdilla juoksin ;-)

MUOKKAUS 3.8. klo 22:50: Google mapsiin vielä naputtelin tuon reitin ja se näytti matkaksi 14,7 km, aikaisemmin arvasin lähtöpaikan enemmän pieleen. Kartan saa suuremmaksi, omaan ikkunaan, painamalla alla olevaa "Näytä suurempi kartta" tekstiä.

 
Näytä suurempi kartta