Muistaakseni onkin jo kulunyt yli vuosi edellisestä lenkkariostoksesta. Lehdestä katselin mainoksia ja mm. Niken Elitejä ja Triaxeja kauppailtiin alella. Aktiivikäytössä on molemmat ja lisäksi vielä Asicsen Kayanot. Elitet ovat hieman siinä ja siinä, että ovatko minulle liian kevytrakenteiset, mutta koska erityisesti kisakenkää olin hakemassa ja on tätä painoakin tarkoitus pudottaa niin nuo Elitet valitsin. Ja pitihän niitä käydä hieman ulkoiluttamassakin.

Alkulenkki meni ihan mukavasti, tuntuivat kuitenkin aikalailla tukevammilta kuin entiset kakkoset (neloset nämä uudet). Parin kilometrin jälkeen oikean jalan kannan alla alkoi kengän muodot tuntua erilaisilta kuin vasemmassa jalassa. Mulla nämä jalat ovat jotenkin eriparia (oliskohan oikeassa enemmän ylipronaatiota) ja usein kenkä tuntuu erilaiselta toisessa jalassa. Erityisesti kävelypätkillä kengät tuntuivat loppumatkasta jotenkin kannastaan löysiltä, mutta tuntuma muuttui parempaan suuntaan kun lähti juoksemaan. Erityisesti loppumatkasta alkoi tuntua hieman myös juostessa, että onko kenkä kannastaan hieman leveä ja jalka (lähinnä oikea) pääsisi hieman liikkumaan. Toivottavasti ei ala tulla ikävää "linttaan" astumisen tunnetta tuon oikean kengän kanssa. Tulevat lenkit sitten näyttävät miten äijän ko. kenkien kanssa käy. Hyvin tuntuvat kyllä rullaavan ja siinä mielessä varmasti olisivat paremmat kisakengät maratonille kuin traktori Triaxit.

Lenkkidata:

10,8 km, 135, 1:04:27, 5:58 min/km, 74 max%, 100,8 kg

Numeroiden valossa lenkki näytti ihan suht hyvältä. Katselin hieman historiaa sillä silmällä, että olisiko meno parantumaan päin. Mutta ei, kyllä kolmen viikon takaa 16.6. löytyi ihan identtinen lenkki. Ei painonpudotuskaan ole vauhtiin auttanut silloin menin näin: 10,8 km, 134, 1:04:44, 6:00 min/km, 74 max%, 105,2 kg