Tuuppaan päivän fiiliksiä eri postaukseen, että saa nämä laitettua eri kategorian alle mahdollisia myöhempiä hakuja varten.

Hieman on ollut jotenkin puolitukkoinen olo tänään. On ollut pientä väsymystä (yön nukuin hyvin ja töiden jälkeen otin 2 h unet), kurkussa on pientä karheutta, tahtoo välillä aivastuttaa ja niistääkin pitää aina välillä. Päivän siitepölytiedote sanoo näin:

*************************

http://aerobiologia.utu.fi/tiedotus/siitepolytiedote/

15.05.2008 

Koivun kukinta jatkuu maan etelä- ja keskiosissa sekä Oulun seudulla, ja on alkanut myös Etelä-Lapissa. Siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Pohjanmaalla siitepölymäärät nousevat ajoittain jopa erittäin runsaiksi. Etelä-Lapissa koivun siitepölymäärät ilmassa ovat erittäin vähäisiä.

Lepän kukinta jatkuu Lapissa. Ilman siitepölymäärät ovat vähäisiä.

Maan etelä- ja keskiosissa ilmassa on lisäksi kuusen ja pajujen siitepölyä. Niiden allergiamerkitys on kuitenkin vähäinen.

*************************

Eli mitään erityistä uutta allergisoivaa siitepölyä ei pitäisi olla ilmoilla, jos kuusi ja paju eivät vaikuta. Koivun siitepölyähän on ollut runsaasti jo pari viikkoa. Allergiatesteissä en ole käynyt, mutta hieman olen epäillyt koivun aiheuttavan oireita. HCR:n aikaan on yleensä aina ollut tukkoisuutta. Tänä keväänä aloitin loratadiinikuurin noin viikkoa ennen runsaiden siitepölymäärien alkua ja kovin selkeitä allergiaoireita ei ole ollut. Aloittelin kuuria, kun siitepölytiedotteessa kerrottiin mahdollisista koivun siitepölyn kaukolaskeumista. Ainoa mahdollinen oire tähän mennessä on ollut kovien treenien jälkeinen pienehkö vuolas nenän vuotaminen ja osittainen nenän tukkoisuus.