Kutakuinkin eilisen toisinto, joskin kävelyä saattoi olla hieman vähemmän ja juoksuosuudet olivat selkeästi reippaampia.

7,0 km, 128, 0:39:08, 2,01, 5:35 min/km, 87,1 kg, 70 max%, 59 res%

Eilen ja tänään ole yrittänyt tihentää askelrytmiä. Rauhallisella lenkillä askelrytmini on normaalisti luokkaa 81... 83 askelta per minuutti. Tihennettynä sain sen suht helposti haarukkaan 87... 90. Lauantain puolimaratonilla askeltiheys oli luonnostaan 88, riittävällä vauhdilla tiheys on ollut parempi (lähempänä arvoa 90). Systeemi, jolla tihentäminen helpohkosti onnistuu on käsien heiluttelu nopeammin, jalat seuraavat automaattisesti perässä.

Saas nyt nähdä viitsiikö tihennysharjoittelua jatkaa. On siinä kuitenkin oma hommansa, ei se ihan ilman keskittymistä suju. Yksi motivoiva ajatus voisi tulla kehnon maratonkunnon kautta. Maratonit sujuvat minulta suhteessa paljon heikommin kuin puolikkaat. Ehkä hitaammalla maratonvauhdilla askeleeni on niin tolkuttoman epätaloudellista että se rajoittaa. Toinen juttu voisi olla, että pitäisi uskaltaa lähteä liikkeelle reippaammalla vauhdilla, jolloin askel voisi olla taloudellisempi ja kukaties lopputulos voisi olla parempi vaikka lopussa hieman väsähtäisikin.