Kutakuinkin suunnitelman mukaisen lenkin kävin Pirkkolan suunnalla heittämässä. Alku suht rauhallista ja loppu kovempaa.

21.1 km, 151, 1:49:49, 1.83, 5:12 min/km, 87.4 kg, 83 max%, 77 res%

Matka Osuus Vauhti Keskisyke
11 km 11 km 6:06 141
21,1 km 10,1 km 4:14 166

Semmosella pk- tasolla yritin sykettä alussa pitää, ihan ei onnistunut. Toisaalta olisi alkuvauhdin toivonut olevan hieman parempi. Kisajännitys nosti selkeästi sykettä. Lenkin aikana selvisi ettei reitillä ole juottopisteitä kuin yksi, matkan puolivälissä. Niinpä puolimatkan juottopaikalla en pitänyt kiirusta. Pysähdyin nautiskelemaan pöydän sivuun neljä mukillista juomaa. Yhden otin vielä mukaani kun lähdin hissuksiin kävelemään eteenpäin. Eli kyllä minä kait sellasen 0,5 l - 1 l sain siinä nestettä alas.

Juomapisteen jälkeen oli tarkoitus nostaa vauhtia, hieman arvelutti mitä noin suuri kerta-annos mahassa sanoo reipasvauhtisessa menossa. Vauhdinnosto onnistui yllättävänkin mukavasti eikä maha temppuillut yhtään. Aluksi tuli sellaisia n. 4:30 vauhtisia kilometrejä, keskivaiheilla syke alkoi karata ja vauhtikin nousi 4:20 paikkeille. Noin 18 km paikkeilta alkaen päätin nostaa rasitustason kympin juoksun tasolle, jota lähdin toteuttamaan pitämällä sykettä yli 170 lukemissa. Viimeisen kilometrin lopussa yritin vielä nostaa tehoja. Korkeimmat sykkeet sain lopussa, mutta vimeisen 1,1 km osuusaika ei ollut kovin hyvä, keskivauhti painui 4:20 huonommalle puolelle.

Rivien välistä lenee jo luettavissa, että juomahuoltoon en ole kovin tyytyväinen. Olisi pitänyt otta rahaa tai kortti mukaan niin olisi voinut käydä kääntöpaikan McDonaldsissa ostamassa juomaa. Myöskään maalialueella ei ollut missään näkösällä juomaa tarjolla. Juttu josta tykkäisin ovat selkeät ja oikein asetellut kilometrimerkinnät. Toki tämä on erittän haasteellista kun samaa rataa paahdetaan monella matkalla moneen kertaan. Pientä arpomista oli paalujen kanssa, esim 13 km paalu taisi olla kohdallaan, mutta näkyi väärään suuntaan.

Muuten kyllä tykkäsin reitistä kovasti. Mäkiä oli ihan maltillisesti ja juoksuun osallistuneet n. 300 henkeä mahtuivat baanalle ihan OK.

Lisäys: kenkinä oli Nike Air Zoom Elite 4+