Heti aamulla tuntui, että jalkoja ei pahemmin kolota, venyttelyt ja kylmähoito ei siis ollut aivan turhaa hommaa. Monesti aamun ensiaskeleet sängystä noustessa ovat takkuisempia - tosin normaalistikin muutaman minuutin aamutepsuttelun jälkeen tilanne helpottuu. Mutta tänään tunui siis heti, että mitään tekosyytä ei ole jättää väliin suunniteltua 30 km lenkkiä.

Suht pian aamupalaan jälkeen vetelin lenkkikamppeet päälle ja suuntasin ulos. Läpötila oli alussa 17 °C ja lenkin jälkeen mittari näytti 21 °C, ajoittain tihuutteli vettä ja välillä pilkisteli arska.  Lenkin data:

30,2 km, 132, 3:04:14, 6:06 min/km, 71 max%
- aamupaino 99,8 kg
- lenkin jälkeen 98,2 kg

Juomaostokset 0,5 l urkkajuomaa

- Kioski 8,3 km,

- Huoltsikka 12,3 km

-  Huoltis 17,4 km 

Loppumatkalla en suunnitellut visiittejä, mutta 24 km jälkeen alkoi tuntua ikävää heikotusta ja energiavajetta.

- Poikkesin 25 km kohdalla hakemassa huoltsikalta energiajuoman lisäksi suklaapatukan.

Raskas ja sekavakin olo helpottui, loppumatkalla sykkeet olivat kyllä koholla (energiajuoma, väsymys?).

Jälkihoitona tein saunassa kevyet venyttelyt ja pesun jälkeen n. 5 min kylmäsuihkuttelut.


Ainakin meikäläisellä tuntuu tuo meno aikalailla muuttuvan tuolla 24-25 km paikkeilla. Tuntuu taas aika vahvasti siltä, että nämä 30 km treenit ovat melko tärkeitä maratonia varten. Tämmösen tonnikeijun jalat ja lihakset muutenkin saavat edes hieman tuntumaa siihen mitä pitäisi kestää. Ja onhan ne aikaisemmatkin valmistautumiskokemukset hieman sellaisia, että jo kolmas kolmikymppinen treenilenkki on aikalailla helpompi kuin edelliset.

Tämänpäiväistä juoksua ja sen rasitusta mietittäessä on hyvä muistaa sekin, että pohjalla oli eilinen, reipas 12 km lenkki. Ehkä osittain tuosta johtuen tämän päivän lenkki meni suht kevyesti vain ensimmäisen kympin osalta. Nyt täytyy vaan toivoa, että mies toipuu tästä lenkistä hyvin. Huomenna olisi suunnitelmassa hieman palauttavaa, mutta jos yhtään tuntuu kolotuksia (todennäköisyys n. 95%) niin muutan sen täyslevoksi, tai no jos oikein innostuu niin jonkinlaisen keskivartaloa vahvistavan lihastreenin voisi tehdä.