Edellistä pitkistä saa hakea viime marraskuulta, tovi on jo vierähtänyt. Kun treeniä aloittelin vuodenvaihteessa niin ajatuksena oli vaiheittain pidentää lenkkejä siten, että olisin voinut olla viime viikonloppuna mukana Kotirataultran hengessä  juoksemassa puolikasta (25 km). Mutta niinhän ei siis käynyt. Koska pidän pitkää lenkkiä erittäin tärkeänä harjoituksena, päätin juosta sellaisen tänään ilman erityistä pohjustavaa valmistautumista. Kaksi viikkoa sitten tekemäni pitkä yhdistelmätreeni hiihto-juoksu-uinti sujui sen verran hyvin, että se antoi uskoa kunnon riittämiseen. Eniten arvelutti selän ja jalkojen kesto. Vaikka edelleisestä pitkiksestä ei ihan mahdottoman pitkä aika olekaan niin se, että painoa on näiden kuukausian aikana tullu aikalailla lisää, ammensi mielen sopukoista epävarmuutta.

26.4 km, 128, 2:53:26, 1.71, 6:34 min/km, 95.0 kg, 70 max%, 59 res%

Lenki sujui ihan hyvin. Pakkasta oli aste tai kaksi. Nastalenkkarit oli ihan hyvä valinta, paikoitellen alusta oli aikas jäinen. Tulevat pari päivää kertovat miten fiksua oli tällä juoksupohjalla lähteä moiselle lenkille.

Mittailin tänään myös hikoilua. Lenkin aikana paino muuttui 95,0 kg --> 92.2 kg ja kun join matkalla yhden litran enkä käynyt ollenkaan tyhjennyksellä niin hikoilunopeudeksi tuli n. 1.3 l/h ja n. 1.4 l/10 km.