Nyt alkaa ensimmäinen painonhallintaviikko olla takana, tai on ainakin aamupunnitusten osalta. Syömisen kontrolllointi näin viikonloppuna on aina hankalaa, kun ollaan kotosalla jääkaappi jatkuvasti käden ulottuvilla.

Viikkopunnitusten (6 kpl)  keskiarvo oli 104,4 kg.

Painonvartijoiden systeemillä olen pisteitä tämän viikon laskenut. Neljä vuotta sitten pudotin samalla tavalla lähes 40 kg (120 kg - 80 kg). Sen jälkeen, ilman pistelaskua, ei erinäiset painonpudotusyritykset ole tuottaneet kovin hyvää tulosta.  Joten nyt olisi taas tarkoitus kirjailla syömisiä paperille. Tavoitteena on pudottaa kesään mennessä n. 20 kg. Puntari pitäisi saada näyttämään alle 85 kg ja syksyn kisapainon (tankattuna) pitäisi olla alle 90 kg. Unelma olisi ehkä tuosta vielä 5 kg matalammalla... tai no jos oikein unelmoimaan ryhdytään niin olen minä aikuisena joskus myös alle 75 kg painanut - voi että silloin juostais kovaa  ...HERÄTYS.

Ensimmäisen viikon kokemukset tukevat kyllä sellaista ajatusta, että tässä välivuosina on painonpudotusaikeet saattaneet mennä hieman yli. Eli on tullut syötyä liiankin vähän kulutukseen nähden. Ja tämä on johtanut sairasteluun ja/tai väsymykseen - ja tilanteen korjaamiseen syömällä, ajatuksella "terveyttä ei nyt kuitenkaan kannata syömättömyydellä riskeerata". Esimerkiksi tämän viikon tiistain treenin (10 km juoksua ja 1 km uintia) jälkeen oli todella hankalaa syödä niin paljon kuin tuli kulutettua. Ja vaikka tiedostin tilanteen niin silti syömiset jäivät tarpeettoman vähälle. Seuraavana päivänä asian kyllä tunnisti kropassa, olikin hyvä että piti lepopäivän. Voi hyvinkin olla, että painonhallinta onnistuisi paremmin, jos liikkuisi vain joka toinen päivä. Toisaalta takaraivossa kytee ajatus, että voisiko sitä kuitenkin liikkua enemmänkin, jos tarkasti huolehtisi siitä, että kulutettu energia tulisi syötyä - mutta kun se ei ole aikaisemmin onnistunut - toisaalta tarkasti en ole syömisiäni silloin kirjaillut.

Tämmöisiä pohtii hän.