Siinämäärin lenkin loppu tuntui kovalta, että tekisi mieli luokitella lenkki vauhtikestävyyden puolelle. Mutta kun kerran keskisyke on vaan pykälän aerobisen kynnyksen yli niin menköön nyt peruskuntoharjoituksena, eipä kait tuolla luokittelulla niin väliä ole. Viisi viimeistä kilometriä väänsin keskisykkeellä 145, tosin oli tuo hieman mäkinen pätkä ja mittarin mukaan nousuvoittoinen (nousua 57 m ja laskua 39 m). Keskimäärin näin:

14,0 km, 140, 1:19:10, 5:39 min/km, 76 max%

Ennen lenkille lähtöä oli hieman vetelä olo. Linnanmäkireissun jälkeen söin ja otin reilun tunnin päikkärit. Alussa juoksentelin n. 6:30 vauhdilla, mutta ensimmäisen kilometrin jälkeen vauhti oli jo alle 6 min/km. Ensimmäiset 6-7 km menivät ihan suht mukavasti, joten laitoin lenkin tavoitteeksi juosta 4 h maratonvauhtia. Väli 7 - 9 km oli melko laskuvoittoista, jolloin vauhti pysyi ihan hyvänä vaikka olo ei erityisen kevyt ollutkaan. Viimeisetsä vitosesta jo raapustelinkin, tuntuu tuntuu.

Lenkille lähtiessäni join n. puoli litraa, siitä huolimatta parilla viimeisellä kilometrillä oli jo likimain häiritsevän kova jano ja sen kun yhdistää jo hieman takkuavaan kovahkosykkeiseen menoon niin... tuntuu tuntuu. Kelihän oli tänään melko lämmin, ei mikään helle kuitenkaan, enimmäkseen aurinkoista n. 22 °C... 23 °C.