Hieman oli suunnitelmissa kokeilla molempina viikonlopun päivänä lyhyehköä pitkistä. Hieman ne polvifiilikset eilisen lenkin lopussa kuitenkin huolestuttivat. Tänään herätessä oli sellainen suht normaali lenkkipäivän jälkeisen aamun kankeus jaloissa ja selässä, mutta ei mitään erityisen huolestuttavaa kuitenkaan. Joten lenkille siis:

21,7, 131, 2:29:30, 6:53 min/km, 72 max%

Hieman ajattelin etukäteen, että nyt ei välttämättä tarvitse mennä yhtä varovaisesti kuin eilen. Sykkeen pyöriessä hieman päälle 130 lukemissa, vauhti tuntui tasoittuvan 7 min/km alle. Jossain 5 km kohdalla laittelin tuon 7 min/km vauhdin lenkin tavoitteeksi. Tällä kertaa myös kioski ja huoltiskäynnit (yhteensä neljä pysähdystä) menivät jouhevasti, ei tarvinnut jonotella. Varsinainen juoksuvauhti taisi olla likimain 6:30 min/km, jota ylämäkikävelyt ja ostosreisut osaltaan hidastivat tuohon hieman alle 7 min/km tasoon.

Mitään isompia ongelmia ei lenkillä ilmaantunut. Hieman reippaampi vauhti tuntui kyllä hieman. Kolmas juottola oli minulla n. 13 km kohdalla. Ajatuksena oli juosta sieltä ilman ostospitstoppia loppuun saakka. Mutta 20 km kohdalla alkoi tuntua, että nyt tarttis kyllä saada jotain. Eikä oloa helpottanut sekään, että vieressä olisi ollut kaksikin huoltista. Mutta jatkoin kuitenkin eteenpäin. Vauhti ja syke pysyivät ihan normaaleina, mutta jotenkin huppu alkoi himmetä. Kilometri ennen loppua kävelin ylämäkeä ylös ja ajattelin, että maksaisin juomapullosta ainakin kympin, jos joku tulisi myymään. Ihan muutamaa sataa metriä ennen kotia on yksi R-kioski, sitä en pystynyt ohittamaan, pakko oli vielä käydä sokerilientä ostamassa. Voi hitsi, että Smurffilimu oli hyvää.

Lisäys klo 22:14:

Arvioitu kulutus 4267 kcal

Syöty 3278 kcal