Syksyllä asetetun tavoitteen suhteen tilanne näyttää ihan hyvältä. Painotavoite alkaa olla hanskassa ja parempia juoksuvauhtejakin saa hakea ennätyspuolikkaan (1:30) ajoilta loppuvuodesta 2008. Selkeästi vauhdit ovat vielä hitaampia kuin silloin, mutta jos terveyttä piisaa niin juoksuaikatavoitteenkin (1:35) saavuttaminen pitäisi hyvänä päivänä olla mahdollista. Oikeastaan alkaa tuntua, ettei tuolla HCR ajalla ole niin kovin väliä. Pääasia on että selkeästi oikeita asioita on talven aikana tullut tehtyä.

Kauden päätavoitetta en ole juurikaan vielä miettinyt. Tällä hetkellä päässä pyörivät lähinnä Vantaan puolikas sekä marraskuun Aktia Cup ja siellä kymppi tai vitonen. Painonpudotusprojektiakin on tarkoitus jatkaa, mitään selkeää tavoitetta ei ole, mutta jos on "helposti" mennäkseen niin alle 80 kg painolla olisi mukava syksyn juoksuja juosta. ...laskenpa jotain nettilaskurilla... Normaalipainoisen BMI on 18,5...24,9, näistä keskiarvoksi tulee BMI 21,7. Jos tavoite BMI on tuo 21,7 niin silloin painoni olisi n. 77 kg. ...En tiedä alkaa itseänikin hirvittää noin matalat lukemat, toisaalta noin 25 vuotiaana painoin vielä jonkin verran tuota vähemmän eli ei se minulle mikään ihan outo lukema olisi (been there, done that).

Juoksusuorituksiin liittyen paljastan vielä yhden salaisen haaveeni, Munkkipuiston rauhanmaililla (kaksi mailia, 3218 m) haluaisin joskus alittaa 12 min haamurajan. Cooperissa olen tuon verran joskus juossut, mutta tuolla hiekalla ja nurmikolla homma taitaa olla pikkasen haasteellisempaa. Näitä kisojahan on tarjolla kesällä joka viikko.

----------------------------------------------------------------

Lähtötilanne 21.9.2009:

107 kg / 188 cm / BMI 30 / mies 39 v.


Tavoite 8.5.2010:

88 kg / 188 cm / BMI 24,9 / mies 40 v./
puolimaraton 1:34:59

----------------------------------------------------------------