Innostuin tuossa juuri ennen kauppojen sulkemisaikaa vielä lähtemään alennusmyyntikierrokselle. Lähinnä oli mielessä, että jos edulliset lenkkarit löytäis niin vois ostaa. Itseasiassa jo eilen olin tarkastanut lähimmän ostarin tarjonnan (Top Sport ja Intersport). Top Sportissa katselin hieman Nike Air Structure Triax 10+ kenkiä, mutta ei ollut sopivaa kokoa.

Pari edellistä maratonia olen juossut Nike Air Zoom Elite 2 kengillä. Nykyiset Elitet alkaa jo hieman löystyä. Hieman tuntui, että olisikohan jokin hieman tukevampi malli parempi. Painoakin kun on tullut lisää. Enimmäkseen olen treenaillut viimeaikoina Asics Kayano 12 popoilla. Mutta hieman oli nuo Niket mielessä. Keväällä tuli iPod Nanon kaveriksi hommattua Nike plus jalkapodi. Sutjakoilla virityksillä olen sitä tähän asti käytellyt nauhoihin kiinnitettynä.

Tänään poikkeilin toisessa Intersportissa, missä ei ollut kuin paria Niken mallia ja enimmäkseen Adidasta ja Asicsia. Siellä ei siis mennyt pitkään. Top Sportista löytyi nuo Triaxit oikean kokoisena, jotka sitten ostin pois (~90 EUR). Ja näistä siis löytyy myös paikka tuolle jalkapodille. Podin paikka on vain vasemmassa jalkineessa. Poikkesin vielä Stadiumissa, siellä olisi myyty Eliteä n. 90 eurolla.

Kotosalla tein pieniä kenkäpunnituksia koon 11,5 kengilleni.

Nike Air Zoom Elite 2: ~350 g

Nike Air Structure Triax 10+: ~400 g

Asics Kayano 12: ~400 g

Joskos sitä huomenna suorittaisi neitsytmatkan. Jalkapodin testaus taitaa jäädä myöhempään ajankohtaan. Nauhavirityksillä matkanmittauksessa oli hurjia eroja juoksuvauhdin muuttuessa, mutta ehkä tämä oikea kiinnitystapa korjaa tilanteen, jaa'a enpä uskalla veikata miten käy, hieman epäileväinen olen.