Hieman oli huterat lähtökohdat lähteä juoksemaan. Tuntia aikaisemmin keskeytin mäkitreenin Pirkkolan purulla, kun meno hyytyi, energiat taisivat loppua. Kävin kuitenkin tankkaamassa itseeni hieman energiajuomaa ja täysjyväkeksejä uimahallin kanttiinissa. Toivoin piristeiden ja energian imeytyvän riittävästi ennen kisaa. Näin sitten meni:

3,2 km, 169, 0:13:20, 4:09 min/km, 93 max%

Molemmat puolikkaat olivat hyvin samavauhtiset, toinen puolikas taisi olla muutaman sekunnin ensimmäistä nopeampi. Onhan tuossa parannusta edelliseen (~20 s), mutta vain puolet siitä mitä painonpudotuksen perusteella olisi voinut ennustaa (11 kg pudotus). Toisaalta lähtökohdatkaan eivät toki olleet ihan parhaat mahdolliset. Sunnuntain puolimaraton saattoi ottaa hieman tehoja pois, eikä tuo mäkitreenikään varmasti asiaa auttanut ja olihan siinä vielä se energioiden loppuminen tuon mäkitreenin aikana.

Mutta joka tapauksessa mukava tuolla Rauhanmaililla on käydä. Paikalla oli myös Pekka Aalto, New Yorkin 3100 mailin kisan moninkertainen voittaja. Pekka oli tänään toimitsijatehtävissä.

Ehkä syksy ja sade karsivat osanottajaporukkaa sen verran, että minullekin riitti tällä kertaa hieno pronssimitali - enimmäinen sijoituksen perusteella minulle koskaan annettu juoksukisan mitali, JEE. Tosin tuo tuli vielä hieman poikkeuksillisissa olosuhteissa, kun tulin kisassa neljänneksi. Kakkostila jaettiin kahden juoksijan kesken ja neljännelle annettiin kolmospalkinto - toimitsijan muistikuvien mukaan tämä tapahtui ensimmäistä kertaa kisan historiassa. Voittaja porhalsi ihan hyvää vauhtia, taisi olla melko tarkasti kolme minuuttia minua nopeampi, heti lähtösuoralla hävisi horisointtiin.